słoikowanie

Czas przyszedł na przetwory. Zamykamy po woli smak lata w słoiczkach – są już kompoty (wiśniowe, rabarbarowe, truskawkowe i śliwkowe), miodek z mniszka, trochę kinfitur i właśnie „wchodzą na tapetę” pomidorki suszone.

DSC07194

    DSC07198   DSC07200

DSC07287

Tak bardzo zapędziliśmy się w słoikowanie, że zapomnieliśmy o naszym małym ogródeczku. A on okazuje się być magicznym miejscem, gdzie wielkie rzeczy się dzieją. Ogromne wręcz:

DSC07239

DSC07241

Kilka cukiń już zebraliśmy, zaserwowaliśmy naszym gościom i sami posmakowaliśmy, ale ta jedna gdzieś nam się schowała :). Bycza jest po prostu :). I co z nią teraz? Aż szkoda zjeść, ale pewnie tak właśnie zrobimy :).

Musiałam się z Wami podzielić tymi gigantycznymi „newsami” :). Uśmiechnijcie się i niech bieszczadzkie Anioły czuwają nad Wami.

DSC07277

2 myśli nt. „słoikowanie

Skomentuj Jadzia Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

72 − = 68